Фото: Алар Каріс. Джерело – Офіс президента

Чому порушуються питання перемир'я між Україною та РФ: відповідь президента Естонії

Країни Заходу порушують тему переговорів між Україною та Російською Федерацією, щоб дізнатися настрої. Водночас тиск щодо переговорів не досягне успіху, поки в Європі та поза нею серед союзників зберігається єдність.

Таку заяву зробив президент Естонії Алар Каріс на спільній прес-конференції зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським під час його візиту у Таллінн, пише "Європейська правда".

"Не під час офіційних, а на неформальних зустрічах у кулуарах порушують тему перемир'я, щоб дізнатися настрої. Але наша відповідь така сама, яку дав президент Зеленський: мир буде тоді, коли Україна переможе у війні", — зауважив Каріс.

Він переконаний, що у питанні війни в Україні країнам Європи та поза нею потрібно зберігати єдність.

"Потрібно враховувати, що є групи інтересів, які намагаються це робити. Деяким країнам не можна дозволити зруйнувати цю єдність", — додав президент Естонії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував обговорення у деяких країнах світу щодо можливого настання часу для початку перемовин із Росією та диктатором Володимиром Путіним з приводу врегулювання війни. Очільник Української держави наголосив, що це не може бути моментом дискусії й натякнув, що проявлення слабкості спонукатиме російського терориста до поширення агресії на інші країни, зокрема Європи, до чого варто бути готовими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 13:01