Джон Кірбі / скріншот з відео

Чому ракети ATACMS не знищать стратегічну авіацію РФ: роз'яснення Білого дому

Україна не зможе уразити за допомогою ракет ATACMS авіацію Російської Федерації, якою країна-агресор обстрілює нашу державу. Левова частка таких літаків Москва тримає поза межами 300-кілометрової зони від українських кордонів.

Таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Посадовець наголосив, що думки про те, що завдяки далекобійним ракетам ATACMS Київ зможе уразити військову авіацію РФ, є хибними. Це пояснюється тим, що 90% таких повітряних суден Росія тримає поза межами 300-кілометрової зони від кордонів України.

"Думка, що якщо ми дамо Україні далекобійні ATACMS, то вони зможуть вразити авіабази й більшість літаків, які обстрілюють Україну — є невірною", — додав Джон Кірбі.

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна надала Сполученим Штатам Америки список цілей на території Росії для можливих ударів ракетами ATACMS. Однак у США вважають, що багато з них розташовані поза зоною дії цих комплексів.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів України прибрати барʼєри, які заважають нашій державі послаблювати російські позиції. Зокрема, це стосується далекобійної зброї та обмежень на удари по території країни-агресорки.

За даними Reuters, Сполучені Штати Америки близькі до укладення угоди щодо надання Україні крилатих ракет великого радіуса дії. Водночас Києву доведеться почекати кілька місяців, тому що Вашингтон розв'язує технічні проблеми перед постачанням будь-якого озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 23:51