Рустем Умєров. Джерело: Facebook-сторінка міністра оборони України

Умєров розповів про список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, який Україна передала США

Україна надала Сполученим Штатам Америки список цілей на території Росії для можливих ударів ракетами ATACMS. Однак у США вважають, що багато з них розташовані поза зоною дії цих комплексів.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю CNN. Журналісти зауважили, що, виступаючи перед зустріччю між міністром оборони Ллойдом Остіном і Умєровим, прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер сказав, що багато цілей України в Росії розташовані поза зоною дії ATACMS. Він додав, що російські військові перевели свої вартісні військові засоби далеко від лінії фронту.

Проте Умєров у розмові з американськими медівниками заперечив такі оцінки, заявивши, що Україна надала США список цілей, по яких вони будуть використовувати ATACMS.

"Ми показуємо, що аеродроми, які вони використовують для ударів по наших містах, перебувають у зоні дії глибоких ударів", — сказав український міністр оборони.

Умеров також заявив, що Україна домагається зняття обмежень ATACMS, щоби захистити українських цивільних осіб та інфраструктуру.

"Вони вбивають наших громадян. Тому ми хочемо їх стримати, ми хочемо їх зупинити, ми не хочемо, щоб їхня авіація наближалася до наших кордонів, аби бомбити міста", — наголосив Рустем Умєров.

Нагадаємо, що під час візиту до США українська делегація на чолі з віце-премʼєр-міністеркою, міністеркою економіки України Юлією Свириденко провела зустріч із радниками з питань національної безпеки США, Великої Британії, Німеччини та Франції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2024 18:16