Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Чорне море — без російських кораблів": у ЗСУ розповіли, як нищать ворожий флот

Україна за період повномасштабної війни завдала відчутного удару по військовому потенціалу рашистів. Вона потопила або вивела з ладу третину всіх військових кораблів Росії в Чорному морі.

Це підтвердив і речник Військово-Морських сил України Дмитро Плетенчук у коментарі виданню Associated Press.

Він розповів журналістам, що останній удар увечері 23 березня вразив російський десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який стояв у доці в окупованому Севастополі. Це судно входило до складу ВМС України до того, як Росія захопила його під час анексії Криму 2014 року.

Також він поінформував, що під час удару того ж дня пошкоджено ще два десантні кораблі того ж типу "Азов" і "Ямал", а ще корабель розвідки "Іван Хурс".

Плетенчук сказав медійникам, що атака, влаштована українськими ракетами "Нептун", також уразила об'єкти порту Севастополя та нафтобазу.

До речі, російська влада повідомила про масовану українську атаку на Севастополь минулими вихідними, однак не визнала жодної шкоди флоту.

Речник Військово-Морських сил України зазначив, що в результаті останньої атаки знищено або виведено з ладу третину всіх військових кораблів, які перебували в Чорному морі до війни. Водночас Плетенчук визнав, що потоплено лише два з близько 10 російських ракетоносців. Він пообіцяв, що Україна продовжить завдавати ударів.

"Наша кінцева мета — повна відсутність військових кораблів так званої Російської Федерації в Азовському та Чорноморському регіонах", — заявив речник Військово-Морських сил України.

Нагадаємо, що ще минулого тижня в мережі оприлюднили супутникові знімки, на яких видно наслідки удару Збройних сил України по вузлу зв'язку Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 23:13