Місце на річці Дрина, де сталася трагедія. Джерело: "Радіо Свобода"

Човен із мігрантами затонув поблизу Сербії: є загиблі

Тіла вісьмох людей витягнули з річки Дрина, яка протікає на кордоні Сербії та Боснії та Герцеговини. Всі вони перебували на човні, що перевернувся в ніч на четвер, 22 серпня.

Про це повідомила балканська служба "Радіо Свобода" з посиланням на керівника рятувальної команди Управління цивільного захисту Сербії Владана Ранкіча.

За його словами, у четвер рятувальникам вдалося витягнути тіла вісьмох людей.

"На жаль, ми шукаємо ще декількох людей, зокрема, матір і немовля", — додав він.

Аварія на Дрині сталася в ніч на 22 серпня, коли мігранти намагалися перетнути річку на малому човні. Спершу повідомлялося про трьох загиблих.

За словами мігрантів, які все ж добралися до берега, в човні перебувало близько 25 людей, а поліція та пожежники-рятувальники знайшли на березі 18, троє з яких — діти.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ Сербії, з 18 людей, які вижили, 16 є вихідцями зі Сирії, а двоє — з Єгипту.

За підрахунками "Радіо Свобода", за останні десять років Дрина забрала життя щонайменше 40 мігрантів, які намагалися її перетнути.

Сербія є частиною так званого балканського маршруту, через який проходять мігранти на шляху до Західної Європи. Водночас минулого року через Сербію пройшли понад 100 тисяч мігрантів, що більш ніж на 12% менше, ніж 2022 року.

Нагадаємо, що в Італії триває рятувальна операція після затоплення яхти британського мільярдера Майка Лінча біля берегів Сицилії 19 серпня. Усередині яхти знайшли тіла самого Лінча та його доньки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.08.2024 20:17