Фото: mil.in.ua

Данія надасть Україні зброю та техніки на $500 млн: що отримають ЗСУ

Данія виділила Україні черговий пакет військової допомоги на рекордну суму в понад 500 мільярдів доларів. До нього увійшли танки, БМП і дрони.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Данії.

Зазначається, що до пакета увійшли БМП-2 і танки Т-72, а також броньовані інженерно-евакуаційні машини, які Данія фінансує у співпраці з Німеччиною. Це техніка та види боєприпасів, які мають попит в Україні та вкрай важливі для збереження військової потужності України.

"Я зустрівся зі своїм українським колегою у вівторок у Києві й отримав оновлену інформацію частково про ситуацію в Україні та частково про потреби України в боротьбі з російським вторгненням. Саме на основі постійних переговорів з українцями було складено тринадцятий і всеосяжний пакет пожертвувань Данії", — заявив міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

До того ж на підставі потреби України в додаткових 155-мм артилерійських боєприпасах також пропонується передати більшу кількість метальних зарядів та електрошокових трубок із власних запасів країни.

"За оцінками командування оборони, ця пожертва не матиме негайних наслідків для організації збройних сил", — зазначили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, Данія профінансує на понад 14 мільйонів доларів програму закупівлі боєприпасів для бійців Збройних сил УкраїниОчікується, що снаряди будуть доставлені протягом 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 19:44