Метте Фредеріксен. Джерело: Офіс президента України

Данія передасть Україні всю свою артилерію

Данія вирішила передати Україні всю артилерію, яку має зараз у своєму розпорядженні. Влада цієї скандинавської країни закликала партнерів збільшити постачання зброї українським військовим.

Про це повідомила прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен під час 7-го Українського ланчу в Мюнхені.

Вона зазначила, що європейські лідери у питанні постачання зброї часто посилаються на проблеми з виробництвом. Прем'єр наголосила, що Європа має зброю, тому потрібно передати її Україні.

"Але Україна у нас просить боєприпаси й артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи протиповітряної оборони, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні", — сказала вона.

Крім того, Фредеріксен додала, що під час коронавірусної пандемії Європа та США швидко винайшли вакцину та виробили її у потрібних об'ємах. На її думку, так само можна зробити зі зброєю.

Також очільниця уряду Данії підтримала інтеграцію України в Євросоюз і НАТО. Фредеріксен вважає, що ЄС повинен дати Україні чіткий сигнал, що вона приєднається до блоку.

Як відомо, Данія є однієї з країн-партнерів України. Вона надала нашій країні військову та гуманітарну допомогу, підтримує санкції проти Росії. Данія вже надавала Україні артилерію, а також приєдналася до авіаційної коаліції з навчання та передачі винищувачів F-16.

Нагадаємо, що в суботу, 17 лютого, президент Володимир Зеленський на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки провів зустріч із прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 10:55