Фото: Офіс президента

Данія створить фонд на $1 млрд для допомоги Україні

Уряд Данії заявив, що створить фонд у 7 млрд данських крон (1,01 млрд доларів США) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні. Його створення планується цього року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів королівства.

"Це значною мірою є відображенням побажань України, які, окрім військової та гуманітарної допомоги, також стосуються відновлення", — сказав міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Фонд спрямований на потреби та побажання України щодо узгоджених зусиль Данії, які зосереджуватимуться на військовій, цивільній та комерційній підтримці. Кошти фонду призначені на допомогу у 2023 році.

Фонд складатиметься з трьох компонентів:

  • Військова підтримка боротьби України за свободу у вигляді зброї, іншого військового обладнання та тренувальних заходів. На військову підтримку передбачено приблизно 5,4 мільярда данських крон у 2023 році.
  • Цивільна підтримка, спрямована на невідкладні гуманітарні зусилля, а також на довгострокову реконструкцію. На ці цілі зарезервовано 1,2 млрд данських крон.
  • Підтримка бізнес-ініціатив, які дають данським компаніям можливість зробити свій внесок у відновлення України. На це зарезервовано 0,4 млрд данських крон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна протягом весни може отримати від Данії першу партію Leopard 1. Це відбудеться у рамках дансько-німецько-нідерландського проекту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.03.2023 13:37