Фото: соцмережі

Данія виділить кошти на зміцнення кіберзахисту України: про яку суму йдеться

Данія виділить Києву 13,3 мільйона доларів. Кошти спрямують на проекти з підтримки розвитку кібербезпеки та оборони Збройних сил України та Міністерства оборони.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони Данії.

"Кібератаки є невід’ємною частиною війни, де Росія намагається послабити здатність України захистити себе за допомогою кібератак", — йдеться у заяві відомства.

Зазначається, що Данія та інші члени ІТ-коаліції 23 січня підписали угоду про співпрацю у зв’язку із засіданням Контактної групи з питань оборони України. 

"Ця пожертва є важливим внеском у довгострокову підтримку зміцнення кіберзахисту України. З початку вторгнення Данія зробила значний внесок у боротьбу України за свободу, це також стосується кіберсфери. Ми маємо кілька разів передавали пожертви на підтримку кіберзахисту та критичної ІТ-інфраструктури в Україні. Тому також природно, що ми робимо внесок у підтримку України в тій сфері, де ми вже активно працюємо", — проінформував міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

У міністерстві наголосили, що, окрім Данії, в коаліції беруть участь Естонія, Люксембург, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди та Україна. На цей час Данія, Естонія та Люксембург надали фінансові пожертви коаліції.

Нагадаємо, на початку грудня видання Berlingske з посиланням на Міністерство оборони Данії проінформувало, що надання літаків-винищувачів F-16 від Данії для України затримуються. Термін затримки складає близько пів року. Україна мала отримати перші шість винищувачів після Нового року, але зараз графік посунувся, тож постачання передбачене на другий квартал 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.01.2024 17:16