Віктор Янукович. Фото з відкритих джерел

Де зараз Янукович і чи виїжджав він з Росії після втечі: відповідь прокурора у справах Майдану Бабенка

Колишній президент України Віктор Янукович після втечі з України жодного разу не виїжджав із території Росії. Він проживає в елітному маєтку на Рубльовці.

Про це розповів заступник керівника Департаменту у справах Майдану Офісу генпрокурора, прокурор Іван Бабенко в інтерв’ю "Укрінформу".

За його словами, вартість російського житла Януковича оцінюють приблизно в 50 мільйонів доларів. Також у Росії залишаються колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та колишній прем’єр-міністр Азаров і колишній генпрокурор Пшонка.

"Не думаю, що хтось із них ризикне кудись поїхати, крім Білорусі", — зазначив Бабенко.

Він додав, що не зафіксовано випадків, щоб Янукович чи хтось із розшукуваних осіб із кола його оточення виїжджав навіть у країни третього світу, африканські країни, чи країни, які не співпрацюють з міжнародними розшуковими інституціями.

"На прохання слідства виставити червоні картки на Януковича та його оточення Інтерпол 2019-2020 років листами повідомив про неможливість їхнього розшуку. Вони посилаються на рішення Комісії з контролю файлів, яке ухвалили на 99 сесії ще 2017 року про те, що кримінальні провадження стосовно Януковича пов’язані з політичними мотивами", — пояснив прокурор.

Нагадаємо, що на початку жовтня працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування масштабної справи щодо колишнього керівництва держави за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18-20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт скерували до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 17:00