Урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

"День тих, завдяки кому настає завтра": Зеленський привітав захисників і захисниць України

У вівторок, 1 жовтня, в День захисників і захисниць України президент Володимир Зеленський відзначив воїнів державними нагородами, вручив бригадам бойові прапори та присвоїв почесні найменування.

Про це повідомив Офіс президента України. Там зазначили, що на заході були присутні керівники Сил безпеки й оборони України, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і його заступники, а також посли.

Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні великий день — день тих, завдяки кому настає завтра та завдяки кому є Україна.

"951 день. Битви за державу. 951 день ви пишете історію на полі бою. Віддаєте себе, аби не віддати Україну. І ті, хто був народжений воїном, і ті, хто ним став", — зазначив він.

За його словами, ці люди змінили власне життя, аби наша свобода була незмінною, мали інші професії, але не хотіли жити під іншим прапором, сказали собі: я не маю іншого вибору, адже це моя Батьківщина, це моя Україна, тож я буду її захищати.

"Захищати Україну". Два слова, що об’єднали мільйони людей. Нашу країну і наш народ. Від імені яких я хочу сказати вам дякую! Кожному й кожній. Пишаємось! Кожним і кожною", — підсумував Володимир Зеленський.

Український президент закликав вклонитися всім, хто наближав і наближає першу хвилину миру в Україні. Присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять усіх, хто захистив Україну ціною власного життя.

Нагадаємо, що День захисника України — це одне з найважливіших державних свят в році під час повномасштабної війни. Цього дня ми вшановуємо героїв і героїнь, які борються за незалежність своєї Батьківщини. А також згадуємо пам'ять воїнів, які віддали життя за Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.10.2024 11:53