Фото ілюстративне. Джерело: pixabay.com

Деякі студенти можуть тимчасово не подавати військово-облікові дані: про які категорії йдеться

Деяким студентам-чоловікам можуть дозволити не подавати свої військово-облікові документи до закладів освіти. Такий дозвіл може тривати до завершення воєнного стану.

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції. Йдеться про тих студентів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, територіях активних бойових дій або за кордоном і навчаються онлайн в українських закладах освіти.

Таке рішення ухвалили на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук.

"Питання стосується здобувачів, які навчаються онлайн в українських закладах освіти, перебуваючи за кордоном, на територіях активних бойових дій чи тимчасово окупованих територіях, і не мають змоги прибути фізично для постановки на військовий облік", — йдеться в повідомленні.

На виконання протокольного доручення віце-прем’єрки МОН опрацювало проект постанови Кабміну "Про внесення зміни до пункту 34 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів". Згідно з документом, планується відтермінувати подання до закладів освіти військово-облікових документів такими студентами до моменту припинення воєнного стану або до прибуття здобувача освіти на підконтрольну Уряду територію.

Наразі проект постанови надіслано на погодження до центральних органів виконавчої влади. Після проведення узгоджувальних заходів документ буде направлений на погодження до Мін’юсту.

Нагадаємо, що у квітні набула чинності постанова Кабінету міністрів №366, згідно з якою були внесені зміни до Правил перетинання державного кордону України. Зокрема, це стосується студентів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.05.2024 14:17