Фото: Pixabay

Деякі українці можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес: хто і за яких умов

Українці віком до 25 років можуть отримати від держави гранти до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу у межах програми "Власна справа". Подати заявку можна на порталі "Дія".

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає Мінекономіки.

"Створюємо умови для того, аби молодь могла реалізувати свої бізнес-ідеї. Гранти для молоді у межах програми "Власна справа" вже доступні на порталі "Дія". Якщо вам до 25 років, подавайте заявку на програму та отримуйте до 150 тисяч гривень на свій бізнес", — зазначила вона.

Свириденко підкреслила, що гарант для молоді не має вимоги створення нових робочих місць. Після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту, лише необхідно відкрити ФОП.

Подати заявку можна наступним способом:

  • зайти на портал "Дія" в розділ "Грант на власну справу";
  • подати заявку онлайн.

До того ж через три роки такі підприємці зможуть ще раз отримати грант від держави — вже за програмою "Власна справа" на загальних умовах. На сьогодні — це 250 тисяч гривень за умови створення не менше двох робочих місць.

Свириденко додала, що за понад два роки роботи програми "Власна справа" підприємці отримали від держави понад 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на майже п'ять мільярдів гривень.

Що відомо про програму "Власна справа"

За грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на:

  • придбання або лізинг обладнання;
  • закупівлю сировини та матеріалів;
  • оренду приміщення.

Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Для отримання гранту понад 75 тисяч гривень обов'язковою умовою надання коштів є створення одного-двох робочих місць залежно від суми гранту.

Нагадаємо, раніше Мінекономіки повідомляло, що Україна спромоглася поступово адаптуватися до економічної діяльності в умовах воєнного часу. У першому півріччі 2024 року вітчизняні виробники експортували на 35% більше продукції, ніж за аналогічний період торік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.10.2024 14:45