Фото: Pexels

Деякі українці можуть отримати до 21 тис. грн на купівлю дров та вугілля: як оформити допомогу

Українці, які використовують тверде паливо для опалення своїх домівок, зможуть отримати фінансову допомогу на купівлю дров. Держава виділяє таким громадянам до 21 тисячі гривень. Розмір виплат залежить від рівня доходів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Так, 15 жовтня уряд ухвалив постанову, що дасть можливість близько 500 тисячам домогосподарств, які отримують житлові субсидії та пільги та опалюють своє житло дровами чи вугіллям, скористатися додатковою фінансовою підтримкою. Її розмір розраховується індивідуально, залежно від рівня доходів домогосподарства, і максимально може сягнути до 21 тисяч гривень.

У відомстві додали, що чим менші доходи родини, тим більшу частину витрат на паливо, в межах нормативу, оплатить держава та міжнародні партнери.

"Ми всі готуємося до зими, обʼєднуючи зусилля держави та міжнародних партнерів. Постанова, яку ми ухвалили, дозволяє збільшити обсяг коштів, що відшкодовуються малозабезпеченим громадянам, аби вони могли закупити дрова на зиму та безпечно пройти опалювальний період", — зазначила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Хто отримає додаткову фінансову допомогу

Виплата спрямована на те, щоб підтримати українців з вразливих категорій, які найбільше потребують такої підтримки. Тому додаткова виплата надаватиметься громадянам, які отримують житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива в зимовий період.

Проект діятиме протягом кількох місяців. Орієнтовно українці зможуть отримати виплати до кінця грудня 2024 року.

Куди звертатися, щоб отримати допомогу

"Якщо ви вже отримуєте субсидію або пільгу на придбання твердого пічного палива, то спеціально звертатися нікуди не потрібно. Усю необхідну інформацію для зарахування коштів на картковий рахунок отримувача Пенсійний фонд вже має", — зазначили у Мінсоцполітики.

Проте, якщо пільга або субсидія ще не призначена — необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву онлайн чи офлайн.

Нагадаємо, раніше у ПФУ розповіли, як дізнатись розмір житлової субсидії. Детальніше про це — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.10.2024 00:30