Фото: mukachevo-rada.gov.ua

Деяким споживачам до кінця серпня перерахують субсидії: про кого йдеться

В Україні перегляд субсидій відбувається двічі на рік — у березні та серпні. Перерахунок цього місяця було здійснено для домогосподарств, чий дохід змінився на 50% або більше. 

Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

"Двічі на рік — у березні та серпні — домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50%, органи Пенсійного фонду України здійснюють перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення", — йдеться у повідомленні.

Як здійснюється перерахунок субсидій?

У ПФУ наголосили, що перерахунок субсидій відбувається автоматично. Звертатися у відповідні органи громадянам не потрібно.

При перерахунку виплат зазначеній категорії субсидіантів з серпня середньомісячний сукупний дохід враховано за перший та другий квартали поточного року, який порівнюють з доходами за третій і четвертий квартал минулого року (саме за цей період було враховано дохід під час призначення субсидії з травня 2024 року).

"Якщо в результаті зіставлення встановлено, що доходи змінились на понад 50% розмір житлової субсидії переглянуть", — пояснили у ПФУ.

Нагадаємо, раніше у ПФУ пояснили, що громадяни, яким виповнилося 60 років, але вони не вийшли на пенсію, бо не мають необхідного страхового стажу, мають право звернутися за призначенням житлової субсидії. Проте для отримання допомоги існують конкретні умови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.08.2024 18:24