Скріншот з відео

Ді Капріо та Де Ніро закликали американців прийти на вибори США: кого підтримують голлівудські зірки

Зірки Голлівуду та володарі премії "Оскар" Леонардо Ді Капріо та Роберт Де Ніро взяли участь у заході на підтримку кандидата в президенти США Камали Гарріс. Актори у Філадельфії (США) закликали виборців активно голосувати.

Про це повідомляє CBS News.

Як зазначає видання, мер Філадельфії Шерелл Паркер приєдналася до зірок Голлівуду в суботу ввечері на заході Philadelphian's for Kamala Harris уздовж Ben Franklin Parkway. Метою заходу було підвищення явки виборців перед президентськими виборами.

Лауреати премії "Оскар" Роберт Де Ніро та Леонардо Ді Капріо, а також володарка премії "Еммі" Керрі Вашингтон, актриса Тесса Томпсон та актор Браян Тайрі Генрі очолили захід із передвиборчої кампанії Гарріс на пост президента.

Захід провели мер Паркер та Дон Чавус, регіональний голова кампанії Black Women for Harris. Декілька місцевих виборних посадових осіб також приєдналися до зборів, наголосивши на потенційному впливі явки виборців у Пенсільванії.

"Шлях до Білого дому пролягає прямісінько через Співдружність Філадельфії", — сказав мер Паркер.

Мер Паркер виокремив значення Філадельфії у формуванні результатів країни, наголосивши на нещодавніх виборах, на яких штат відіграв вирішальну роль. Паркер вказав на відмінності у явці виборців на останніх двох виборах. У 2016 році колишній президент Дональд Трамп виграв Пенсільванію з перевагою понад 44 тисячі голосів, а у 2020 році президент Джо Байден переміг у штаті з перевагою понад 80 тисяч голосів, оскільки явка різко зросла.

Знаменитості першої величини звернулися до натовпу з промовою про важливість голосування, і кожна з них підтримала кандидата Гарріс.

Де Ніро відкрито висловив свою зневагу до Трампа, використовуючи барвистий набір лайок, закликаючи виборців стукати у двері та закликати своїх земляків із Філадельфії нести відповідальність у цей день виборів.

"На карту поставлено все, все, і все залежатиме від того, що відбудеться тут, у Філадельфії, і в цій великій співдружності", — сказав Де Ніро.

Леонардо Ді Капріо наголосив на позиції Гарріс щодо зміни клімату"Чи маємо ми адміністрацію, яка не заперечує наукові факти, яка вірить 99% наукової спільноти, коли йдеться про антропогенну кліматичну кризу", — сказав Ді Капріо. "Вибір не може бути яснішим, і цей вибір — віце-президент Камала Харріс".

Керрі Вашингтон також наголосила на значущості голосування у Філадельфії.

"Ми тут не як актори та актриси. Ми тут як американці", — сказала Вашингтон. "Надто багато поставлено на карту, щоб боятися, мовчати та бути самозадоволеними. Ось чому ми тут".

Тесса Томпсон із телешоу "Атланта" та Браян Генрі нагадали філадельфійцям про ключову роль міста, закликавши їх побачити вплив їхніх голосів на формування майбутнього країни.

У суботу розпочалося дострокове голосування в Нью-Джерсі та Делавері. У Пенсільванії також розпочалося "позабіржове" голосування в окружних виборчих комісіях.

Червона доріжка залишиться у Філадельфії ще на кілька днів, оскільки в понеділок Брюс Спрінгстін виступить як хедлайнер на концерті та мітингу з колишнім президентом Бараком Обамою на підтримку Гарріс.

Нагадаємо, чинний президент Сполучених Штатів Джо Байден проголосує достроково на президентських виборах у понеділок, 28 жовтня. Голос, який він віддасть сьогодні, зарахують під час виборів, що відбудуться 5 листопада.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2024 09:24