Олексій Сухачов. Фото: ДБР

Директор ДБР про справи проти бійців, які покинули місця служби: "Працюємо задля повернення на позиції"

Державне бюро розслідувань проводить роботу щодо повернення на позиції бійців, які залишили місце служби. При цьому у бюро орієнтуються не на збільшення кількості кримінальних проваджень щодо них, а на тому, щоб військовозобов’язаний повернувся у частину.

Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання — сприяти поверненню бійців на бойові позиції, а не покращувати статистику відкритих кримінальних проваджень щодо ухилення від несення служби", — наголосив він.

Посадовець наголосив, що пріоритетними у цьому питанні є профілактичні заходи та роз'яснювальна робота із бійцями. 

Водночас Сухачов не розкрив дані про кількість кримінальних проваджень, відкритих у зв'язку із самовільним залишенням місця служби, але зауважив, що ця цифра не впливає на обороноздатність країни.

"Відпрацьовано комплекс заходів із Генштабом ЗСУ, Військовою службою правопорядку, СБУ та Нацполіцією, що дозволяє оперативно встановити місцеперебування кожного військовослужбовця, який самовільно залишив частину, і повернути його на місце несення служби. Ми робимо все, що в наших силах, щоб довести цей механізм до автоматизму", — зазначив Сухачов. 

Нагадаємо, у "Дії" стане доступною послуга електронного бронювання від мобілізації. Відтак, для оформлення броні не доведеться відвідувати військкомати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 13:59