Фото з відкритих джерел

Диван зачекає: що відвідати у Києві найближчими вихідними (фото)

Війна змусила українців жити в новій, часом дуже страшній, реальності. Підрив Каховської ГЕС, масова евакуація з Херсонщини та загроза аварії на Запорізькій АЕС цього тижня значно підірвали ментальне здоров'я кожного. 

Відволіктися від жахливих подій кияни зможуть вже цими вихідними. TrueUA зібрав добірку культурних заходів і красивих місць, які допоможуть дітям та дорослим відновитися та покращити свій стан.

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням.

Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка

Це великий історико-біологічний комплекс у центрі Києва, який є одним з улюблених місць відпочинку містян і гостей столиці. Цьому сприяє унікальна структура саду. За задумом засновників, комплекс повинен був відображати широту природи України й всієї Євразії.

Нині територію парку прикрашає понад 10 тисяч видів різноманітних рослин. Умовно вся площа саду, а це майже 130 гектарів, розділена за видами характерних рослин на географічні зони. Кияни та гості міста можуть прогулятися по "Середній Азії", "Кавказу", "Алтаю і Західному Сибіру", "Далекому Сході", не виходячи за межі комплексу.

Окреме місце займає українська експозиція, присвячена вітчизняній рослинності. Крім верб і калин у ботанічному саду можна знайти також рідкісні дерева і чагарники Криму, Карпат та українських степів. Особливе місце у парку займає дендрарій і рідкісне зібрання квітів просто неба. 

Локація: Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка (вул. Тімірязєвська, 1, Київ).
Час: 08:30-21:00.
Вартість: дорослий квиток — 100 грн.

Ботанічний сад імені Гришка
Фото: Uhryn Larysa

Безпековий інтенсив від ДСНС

Працівники ДСНС запрошують дітей та батьків на безпековий тренінг з рятувальниками. На заході не буде нудних лекцій, натомість за допомогою практичних інтенсивів фахівці доступно та цікаво розкажуть дітям як вберегтися від небезпеки. У програмі:

  • правила безпеки та пожежогасіння від рятувальників;
  • вправи для саморегуляції та каністерапія від психологів;
  • правила, які допоможуть уникати небезпеки та вберегти себе від ювенальної превенції;
  • правила дорожнього руху від працівників Патрульної поліції;
  • мінна небезпека від саперів ДСНС;
  • методи надання собі чи ближньому першої домедичної допомоги від представників Червоного Хреста;
  • віртуальна реальність та 3D-малювання разом з КНП "Освітня Агенція міста Києва".

"Також на початку заходу відбудуться змагання Дружин юних рятувальників-пожежних. Обіцяємо, буде цікаво та пізнавально!" — йдеться в повідомленні.

Локація: River mall (Дніпровська набережна, 12, Київ).
Початок: 12:00.
Вартість: безкоштовно.

Безпековий інтенсив від ДСНС
Фото: ДСНС

Екскурсія "Місцями Революції Гідності. Хроніка подій" 

У Музеї Майдану запрошують прогулятися центром Києва й дізнатися про важливу сторінку новітньої історії української столиці. Під час екскурсії "Місцями Революції Гідності. Хроніка подій" можна буде побувати у ключових локаціях, в яких відбувалися протести, та почути більше про ці місця і події. 

Збір — на Михайлівській площі. Двогодинний маршрут охопить Михайлівський собор і площу, Майдан Незалежності, Будинок профспілок, Хрещатик, алею Героїв Небесної Сотні та Дзвін Гідності.

Локація: Михайлівська площа, сквер біля стенда "Місця Революції Гідності".
Початок: 11:00.
Вартість: безкоштовно за умови попередньої реєстрації.

Екскурсія "Місцями революції гідності"
Фото: Музей Революції Гідності

Благодійний захід "День кольорових мрій"

У суботу, 10 червня у ТРК "Проспект" відбудеться благодійний захід "День кольорових мрій". Захід організовують насамперед для діток. У програмі: 

  • виготовлення слайму;
  • навчання танцям тік-ток;
  • шоу вітру, лазеру, вогню та рідкого азоту;
  • плетіння брелока із паракорду для тата до Дня батька;
  • твістинг-шоу;
  • аквагрим і фарби холі.

"На заході всі охочі зможуть долучитися до збору коштів на допомогу Центру соціальної адаптації та інтеграції дітей та молоді з синдромом Дауна у співпраці з БФ "Добряк", — наголошують організатори.

Локація: ТРК "Проспект" (вул. Гната Хоткевича, 1В, Київ).
Час: 13:00-17:00.
Вартість: безкоштовно.


Фото: ТРК "Проспект" 

Пейзажна алея

Цю алею вважають одним із найкрасивіших куточків Києва. Вона розташована на місці давніх валів, які були захистом для столиці. Сьогоднішній декор алеї — це скульптури гігантських котів-стоногів, слонів-фонтанів, горобців, зебр та ще багато кого іншого. 

Пейзажна алея перебуває під охороною ЮНЕСКО і є частиною заповідника "Стародавній Київ".  Фактично це доріжка (автомобільно-пішохідна), яка повторює трасу валу й об'єкти ландшафтного дизайну навколо (бордюри, паркова скульптура, дитячі майданчики, клумби тощо).

Локація: Пейзажна алея (Київ)
Графік роботи: цілодобово.
Вартість: безкоштовно.

Пейзажна алея
Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, на Київщині всі розважальні заходи мають закінчуватись не пізніше 21:00. Рішення про часові обмеження ухвалили на засіданні оперативного штабу КОВА. В адміністрації наголосили, що перевірки щодо дотримання норм у регіоні будуть проводитися регулярно із залученням працівників поліції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.06.2023 10:00