Фото: Instagram Олени Хотенко

Дивна декларація: на Сумщині керівниця податкової позичила у 12-річного сина майже 3 млн грн

Голова податкової в Сумській області та депутатка Рівненської міської ради від партії "Слуга народу" Олена Хотенко позичила в сина-семикласника 2,8 мільйона гривень у 2018 році, які досі не повернула. Також посадовиця отримала квартиру в столиці вартістю лише 100 тисяч гривень.

Про це голова антикорупційного центру "Межа" Мартина Богуславець написала у своїй колонці на "Українській правді".

Згідно з даними Богуславець, у 2018-му синові Олени Хотенко було 12 років. Вже зараз він є успішним 18-річним підприємцем, який торік отримав три мільйони гривень доходу.

Сама ж депутатка від "Слуги народу" на третьому місяці повномасштабного вторгнення отримала в подарунок від матері, яка є громадянкою РФ, дві квартири: у центрі Рівного за 50 тисяч гривень та в Києві вартістю 100 тисяч гривень.

Як зазначає центр "Межа", навесні 2022 року квартира у Рівному площею 38 квадратних метрів, яку задекларувала Хотенко, вартувала б щонайменше 672 тисячі гривень. А вартість квартири в українській столиці площею 46 квадратів стартувала б від 870 тисяч гривень.

Увага антикорупціонерів була акцентована на тому, що у 2016 році Олена Хотенко "забула" задекларувати майно чоловіка — частину будинку на Рівненщині.

Будинок площею 500 квадратів депутатка оцінила лише у 30 тисяч гривень, тоді як схоже житло коштувало б 10,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, у 2023 році Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з Державним бюро розслідувань промоніторили спосіб життя виконувачки обов’язків начальника Державної податкової служби України у Полтавській області. У неї виявили ознаки набуття необґрунтованих активів на 6,1 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2024 16:59