Фото: eu-ua.org

"Діє в інтересах Києва": Україна відреагувала на переговори Джонсона з Трампом

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон діяв лише за власною ініціативою, обговорюючи Україну з кандидатом у президенти Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає "Ми-Україна".

"Колишній прем'єр Джонсон діє виключно з власної ініціативи, це його власні думки. Ми маємо цінувати його сміливість, тому що він з власної ініціативи провів зустріч із Трампом. Він намагався пояснити ситуацію в Україні. Такий голос дуже цінний, тому що він має авторитет, визнання і комунікацію з колегами з Республіканської партії", — сказала Стефанішина.

За словами посадовиці, Джонсон має право на свою думку, адже діє в найкращих інтересах України. До того ж, як зауважила Стефанішина, Джонсон прагне створити поле для дискусії, пояснити Трампу ситуацію в Україні.

"Він діє у найкращих інтересах України і може собі таке дозволити, оскільки знає позицію нашого президента (Володимира Зеленського, — ред.), знає позицію українців. Він робить такі кроки, намагаючись створити поле для дискусій", — наголосила Стефанішина.

Нагадаємо, 17 липня колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зустрівся з колишнім президентом США Дональдом Трампом. Основною темою їхніх переговорів була ситуація в Україні. Після розмови з Дональдом Трампом Борис Джонсон заявив, що екс-президент США має силу, щоб "врятувати Україну і принести мир".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2024 18:26