Фото: armyinform.com.ua

До Києва прибув Жозеп Боррель

У вівторок, 6 лютого, до Києва з офіційним візитом прибув високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель

Про це повідомляє ABC News. Це вже четвертий візит Борреля до України від початку повномасштабної війни.

"Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель прибув цього вівторка до столиці України — Києва", — йдеться у повідомленні.

Очікується, що під час візиту дипломат підтвердить довгострокову військову підтримку України з боку міжнародної спільноти.

Також до столиці України завітав і спеціальний радник Борреля, дипломат Заїкі Лайді. Візит він підтвердив фотографією у мережі.

"Приїхав до Києва того дня, коли представники США вирішили "кинути Україну під автобус"... Слава Україні!" — написав Заїкі Лайді у соцмережі X.

дипломат Заїкі Лайді у Києві

Фото: X\Zaki Laidi

Оновлено

Високий представник ЄС Жозеп Боррель підтвердив свій візит до України 6 лютого. Посадовець опублікував допис у соцмережі X, у якому наголосив, що метою його чергового візиту до Києва є обговорення "непохитної підтримки України з боку ЄС" — у військовій та фінансовій сфері, а також на шляху реформ в ЄС.

"Повернувся до Києва у рамках свого четвертого візиту з початку повномасштабного вторгнення РФ. Я тут, щоб обговорити з нашими українськими друзями непохитну підтримку України з боку ЄС – у військовій сфері, у фінансовій сфері з новим українським фондом, а також на шляху реформ в ЄС", — написав Боррель.

Боррель в Україні

Скріншот із сторінки Жозепа Борреля у соцмережі X

Зауважимо, 5 лютого Жозеп Боррель перебував у Польщі з робочим візитом і вже звідти вирушив в України. Під час робочої поїздки до Польщі Боррель заявив, що найефективніший спосіб збільшити постачання боєприпасів в Україну — це припинити постачання озброєння іншим країнам.

Також раніше Боррель заявляв, що Європейський Союз передасть Україні половину від обіцяного мільйона артилерійських снарядів вже до березня 2024 року. Водночас не всі країни-члени вже надіслали свій внесок.

До того ж, за словами Борреля, у 2024 році Україна отримає щонайменше 21 мільярд євро військової допомоги від Євросоюзу. Проте це не остаточні дані, оскільки окремі держави ще не представили суми своєї підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 09:23