Фото: armyinform.com.ua

Боррель анонсував візит до України

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель анонсував візит в Україну. Наразі він перебуває з робочим візитом у Польщі.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У виданні зауважили, що у понеділок на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Боррель наголосив, що після завершення свого візиту до Польщі вирушить в Україну.

Посадовець у коментарі журналістам сказав, що "перебуває на шляху до Києва", але подробиць свого майбутнього візиту Боррель не розкрив.

"Імовірно, топдипломат Євросоюзу може приїхати в Україну вже завтра, 6 лютого", — зауважили у виданні.

Боррель також наголосив, що ЄС повинен і далі підтримувати Україну всіма можливими засобами, зокрема, шляхом подальшого нарощування постачання боєприпасів.

Нагадаємо, раніше Жозеп Боррель заявляв, що Європейський Союз передасть Україні половину від обіцяного мільйона артилерійських снарядів вже до березня 2024 року. Водночас не всі країни-члени вже надіслали свій внесок.

До того ж, за словами Борреля, у 2024 році Україна отримає щонайменше 21 мільярд євро військової допомоги від Євросоюзу. Проте це не остаточні дані, оскільки окремі держави ще не представили суми своєї підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.02.2024 18:55