Фото: eeas.europa.eu

"Часу більше немає": Боррель закликав країни ЄС збільшити військову підтримку Україні

У четвер, 1 лютого, лідери 27 країн-членів Європейського Союзу на саміті мають погодити збільшення військової допомоги Україні у рамках Європейського фонду миру (EPF).

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на заяву верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля.

"Моя пропозиція збільшити військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру. Я закликаю їх (лідерів,  ред.) досягти угоди якнайшвидше, тому що часу більше немає", сказав він.

За словами Борреля, війна Росії проти України є наразі найбільшою загрозою для європейської безпеки. 

"Ми можемо і маємо робити більше для підтримки України… Якщо ми цього не зробимо, ми заплатимо вищу ціну", наголосив Боррель.

Він додав, що наступного місяця "маємо збільшити нашу військову підтримку України, як ми вже робили, збільшуючи кількість боєприпасів, але цього все ще недостатньо".

"Необхідно зробити більше. Я не думаю, що ми маємо почуття терміновості, коли ми маємо справу з цим. Це буде інтенсивна дискусія", зауважив Боррель.

Нагадаємо, у 2024 році Україна отримає щонайменше 21 мільярд євро військової допомоги від Євросоюзу. Проте це не остаточні дані, оскільки окремі держави ще не представили суми своєї підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 12:04