На фото: Жозеп Боррель. Джерело: armyinform.com.ua

Скільки коштів цього року виділить ЄС на військову допомогу Україні: Боррель зробив важливу заяву

У 2024 році Україна отримає щонайменше 21 мільярд євро військової допомоги від Євросоюзу. Проте це не остаточні дані, оскільки окремі держави ще не представили суми своєї підтримки.

Таку заяву зробив високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель після неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, передає "Радіо Свобода".

"Ми запитуємо країн-членів ЄС про їхні зобов’язання на цей рік. Я все ще не маю повної відповіді, але багато держав-членів уже надіслали свої коментарі. Можу сказати, виходячи з переліку, що це буде  21 мільярд, який закладено в бюджети на 2024 рік на військову допомогу Україні", — заявив він.

Боррель підкреслив, що ця сума свідчить про "позитивні тенденції". За його словами, за попередні два роки держави-члени Євросоюзу виділили 28 мільярда євро на військові потреби України.

До того ж високий представник проінформував, що міністри домовились навчити ще 20 тисяч українських військових, не враховуючи тих 40 тисяч, які вже пройшли курс у рамках місії ЄС.

Нагадаємо, міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що Естонія та ще щонайменше сім інших країн Європейського союзу, включаючи Польщу та країни Балтії, готові виділити більше грошей на досягнення мети — одного мільйона снарядів для України до березня поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 21:33