Фото ілюстративне. Джерело: білоруські ЗМІ

До МЗС Білорусі викликали тимчасову повірену у справах України: в чому причина

До Міністерства закордонних справ Білорусі викликали тимчасову повірену у справах України в країні Ольгу Тимуш. Це сталося після того, як самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що військові збивали "повітряні цілі з України".

Про це повідомило білоруське державне агентство БелТА. Там зазначили, що українському дипломату заявлено "рішучий протест".

Також білоруська сторона передала відповідну ноту "у зв'язку з порушенням кордону Республіки Білорусь групою безпілотних літальних апаратів, запущених із території України".

При цьому в білоруському зовнішньополітичному відомстві додали, що можуть "порушити питання про доцільність подальшої присутності в Мінську дипломатичного представництва України".

"Якщо дипломатичне представництво України в Білорусі не зможе впливати на запобігання таким провокаціям, білоруська сторона на офіційному рівні поставить питання про доцільність його подальшої присутності у Мінську", — заявили в МЗС Білорусі.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір його країни. Він також запевняв, що над Білоруссю збили "декілька цілей". За версією Лукашенка, це відбулося вчора о 19:04 на висоті півтора кілометра та дальності 6,5 кілометра.

Нагадаємо, 8 серпня високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що ЄС продовжує засуджувати режим Олександра Лукашенка та закликає до звільнення всіх політичних в’язнів. До того ж у Європі пам’ятають, що Білорусь теж бере участь у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2024 19:55