Дональд Трамп розповів Конгресу про стан в країні

05 ЛЮТОГО 2020 10:48

Вона порвала доповідь з текстом його 78-хвилинній промові в кінці його виступу, а він перед початком традиційного звернення до Конгресу навмисно не помітив руки, яку вона простягнула.

Між цими двома жестами президент США, долю якого в середу повинні вирішити сенатори, розповів про те, як пройшов рік і як йдуть справи в Америці.

Дональд Трамп зазначив, що порядок денний його адміністрації з моменту, як він вступив на посаду, завжди був спрямований на захист інтересів США і американців:

«Все в інтересах людини праці, захисту сімейних цінностей, на підтримку зростання економіки і Америки».

Америка знову знайшла велич, на противагу політики, яку проводив Барак Обама, підкреслив Трамп, не згадавши, правда імені свого попередника: «З моменту мого обрання були створені 7 мільйонів нових робочих місць, це на п'ять мільйонів більше, ніж зуміла зробити попередня адміністрація».

Оплески, як обов'язкова частина ритуалу, звучали голосніше з боку однопартійців президента, і лише один раз політичні розбіжності поступилися місцем єдності.

Це сталося в момент, коли Трамп вказав на одного з присутніх у залі гостей:

«Сьогодні ввечері з нами в залі - мужня людина, яка втілює сподівання і надії венесуельців: єдиний легітимний глава цієї країни, президент Хуан Гуайдо».

Трамп став першим президентом в історії країни, який був підданий імпічменту в рік виборів. Не згадуючи про це, він підкреслив: «Члени Конгресу не повинні забувати, що єдина перемога, яка в Вашингтоні має значення - це перемога, здобута в інтересах американського народу».

За кілька годин до виступу служба Геллапа опублікувала новий рейтинг Трампа, його політику схвалюють 49% опитаних. Це найвищі цифри з моменту приходу нинішнього американського лідера в Білий дім, повідомляє Euro News.

Світ, 05.02.2020 10:48