Фото: ДБР

Допомогла незаконно перетнути кордон майже 170 особам: на Волині викрили злочинну групу

На Волині правоохоронці викрили злочинну групу, яка допомагала чоловікам призовного віку перетинати кордон. Вартість послуг оцінювали у 3,5 тисячі доларів. 

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. 

"На Волині працівники ДБР викрили злочинну групу, яка переправляла військовозобов’язаних через кордон до Польщі", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що допомагала злочинцям інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині. 

Як працювала схема незаконного перетину кордону?

Клієнтів фігурантів шукали у соцмережах. З ухилянтами заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів.

Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Це давало можливість чоловікам призовного віку перетнути кордон і потрапити до Польщі. За такою схемою з України незаконно виїхало 168 осіб.

"Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з використанням свого службового становища", — заявили в ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. До суду подано позов про обрання фігурантці запобіжного заходу та відсторонення від посади. Розслідування триває, встановлюються особи, які причетні до протиправної діяльності.

Нагадаємо, 29 лютого на Одещині затримали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Ухилянти обмоталися ізотермічними ковдрами, щоб їх не помітили прикордонники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2024 18:21