Фото: прес-служба НАТО

"Дозволить розпочати наступ": Столтенберг привітав надання нової зброї Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав нові поставки зброї в Україну. Він вважає, що надання нового озброєння ЗСУ дозволить вести наступальні операції на фронті. 

Про це повідомляє Spiegel.

"Сотні нових бойових машин піхоти, бронетехніки та бойових танків тепер надаються Україні, це матиме величезне значення для країни... Ця підтримка не тільки дозволить українцям захиститися від нових наступів Росії, але й дозволить їм розпочати власні наступальні дії, щоб відвоювати територію", — сказав Столтенберг.

До того ж під час засідання "Рамштайну" у Німеччині Столтенберг дав зрозуміти міжнародним лідерам, що очікує подальшого розвитку дискусії про можливу поставку німецьких танків Leopard 2 Україні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 січня, на німецькій авіабазі "Рамштайн" розпочалася восьма зустріч союзників України. Країни повинні оголосити продовження допомоги та передачу важкої техніки від західних партнерів й планували домовитись про постачання танків Україні Leopard 2.

Зауважимо, що під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Хоча для перемоги у війні проти Росії Україні катастрофічно не вистачає саме їх.

Політика, 20.01.2023 18:35