Емоції Дар'ї Білодід після поразки. Джерело: "Суспільне Спорт"

Драма дзюдоїстки Білодід: українська фаворитка вилетіла зі змагань Олімпіади (відео)

Українська дзюдоїстка Дарʼя Білодід завершила свої виступи на своїх других Олімпійських іграх у кар'єрі. Вона виступала у вазі до 57 кг. В 1/8 фіналу спортсменка поступилась представниці Японії Харуки Фунакубо.

23-річна дзюдоїстка Дарʼя Білодід вдруге у кар'єрі виступала на Олімпійських іграх. Спортсменка дебютувала у Токіо-2020, де здобула олімпійську бронзу у вазі до 48 кг, а також стала першою за 12 років українською призеркою Ігор з дзюдо.

Після Ігор-2020 Білодід змінила вагову категорію та наразі змагається у вазі до 57 кг. На цьогорічному розіграші континентальної першості саме у цій вазі Дарʼя здобула перший за п'ять років великий титул — стала чемпіонкою Європи. За підсумком виступів Білодід здобула пряму путівку у Париж, увійшовши до 17 найкращих дзюдоїсток в олімпійському рейтингу вагової категорії до 57 кг.

Українська дзюдоїстка розпочала виступи на цьогорічних Іграх зі швидкої перемоги. Білодід зійшлась у протистоянні з представницею Кірібаті Нери Тібви. Сутичка Білодід та Тібви тривала лише п’ять секунд. Українка виконала прийом на оцінку іппон та пройшла у друге коло змагань.

Однак другу зустріч Білодід не змогла завершити так само швидко. Українка другий бій проводила з віце-чемпіонкою світу 2022 і 2023 років, японкою Харукою Фунакубо. Представниця Японії на 1:46 хвилині першою отримала "шидо". Однак після цього два поспіль попередження заробила українка. Загалом поєдинок тривав 6:47 хвилин. Переможниця сутички визначилась "золотим рахунком" і завершився драматичним фіналом: Білодід заробила третє "шидо" та достроково програла японці Фунакубо на стадії 1/8 фіналу.

Нагадаємо, що 25 квітня українська дзюдоїстка Дар’я Білодід здобула золото на чемпіонаті Європи. Вона у фіналі змагань здолала представницю Словенії Каю Кайзер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.07.2024 17:16