Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Дрони атакували об’єкти поблизу Саратова й Енгельса в Росії: безпілотник влетів у багатоповерхівку (відео)

У понеділок, 26 серпня, зранку в Саратовській області Росії працювали засоби протиповітряної оборони по безпілотниках. Зафіксовано падіння дронів у житлові будинки в Саратові й Енгельсі.

Про це повідомив губернатор Саратовської області Роман Бусаргін і російські Telegram-канали.

Російський чиновник запевнив, що дронову атаку відбили сили та засоби протиповітряної оборони.

"Рано-вранці засобами ППО ліквідовано БпЛА. Є факти влучання уламків у житлові будинки в Саратові й Енгельсі", — заявив він.

Саратовський губернатор додав, що екстрені служби "працюють у посиленому режимі".

Тим часом у мережі з'явилися численні кадри, на яких показані безпілотники в небі, які пролітають над будинками, та влучання дрона у багатоповерхівку житлового комплексу "Енгельс-Сіті 4" в Енгельсі, падінням дрона на житловий комплекс "Волга Скай" у Саратові й інші інциденти.

Пізніше губернатор Саратовської області заявив, що постраждала одна людина у Саратові, де відбулося влучання в будинок на Передмостовій площі. Жінку госпіталізовано.

Як відомо, під Енгельсом, який розташований від України на відстані близько 700 кілометрів, розташована основна база російських стратегічних бомбардувальників Ту-160. Там дислокуються 121 гвардійський Севастопольський і 184 важкі бомбардувальні авіаційні полки, які мають на озброєнні стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС відповідно.

Нагадаємо, що 24 серпня у Воронезькій області Росії спалахнула пожежа на складі з боєприпасами. Місцеві запевняли, що загоряння відбулося після атаки дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 07:37