Фото: Pexels

Друга хвиля похолодання: синоптик повідомила, коли буде найсильніший мороз

Нова хвиля похолодання надійде в Україну після кількох днів відносного потепління. "Тріскучих" морозів варто очікувати з 12 грудня.

Про це попереджає народний синоптик Наталка Діденко. За її словами, потужних морозів, як були напередодні, вже не буде, але подекуди до -20ºC стовпчики термометрів все ж знижуватимуться. 

У четвер, 11 січня, стовпчики термометрів трохи піднімуться. Температура повітря становитиме +3...-2ºC. Проте у період з 12 по 14 січня включно знову вдарять сильні морози.

"Найближчим холодним періодом буде 12, 13 та 14 січня, проте вже переважно без -20ºC, хіба на крайній півночі", — прогнозує вона.

Діденко додала, що після такого кількаденного похолодання знову прийде потепління. Температура повітря почне підійматися, починаючи з неділі, 14 січня.

"А вже вдень 14 січня та далі 15 січня очікується потепління", — розповіла синоптик.

Інфографіка: Facebook Наталка Діденко

Інфографіка: Facebook Наталка Діденко

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.01.2024 17:15