Винищувачі Rafale. Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Два винищувачі зіткнулися у Франції: пілоти загинули

У середу, 14 серпня, в Лотарингії у Франції зіткнулися два військових винищувачі Rafale. Це сталося під час тренувального польоту. Обидва пілоти літаків загинули.

Про це повідомила агенція Reuters. Інформацію підтвердив і президент Франції Еммануель Макрон на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Журналісти розповіли з посиланням на власні джерела, що внаслідок аварії загинули двоє пілотів — капітан Себастьян Мабір і лейтенант Матіс Лоренс.

Своєю чергою французький президент Еммануель Макрон висловив співчуття родинам загиблих.

"З великим сумом ми дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіре та лейтенанта Матіса Лоренса в авіакатастрофі під час навчально-тренувального польоту літака Rafale. Нація поділяє скорботу їхніх родин і побратимів за зброєю на авіабазі Сен-Дізьє 113", — написав він.

Минулого року над околицями Риму зіткнулися два навчальні літаки італійських військово-повітряних сил. Обидва пілоти загинули на місці. Інформації про постраждалих чи загиблих серед цивільного населення не надходило.

Нагадаємо, що в липні цього року в Польщі під час підготовки до шоу розбився військово-тренувальний літак M-346 Bielik. Аварія сталася в аеропорту польської Гдині. Тоді речник командування Марек Павляк уточнив, що повітряне судно M-346 Bielik, яке входить до складу четвертого авіакрила навчальної авіації, врізалося у злітну смугу та зайнялося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.08.2024 07:55