На фото: Всеволод Князєв. Джерело: Sud.ua

Екс-голову ВСУ Князєва остаточно визнали винним у справі про оренду квартири: його можуть позбавити посади судді

У понеділок, 11 березня, колишнього голову Верховного Суду України Всеволода Князєва остаточно визнали винним у вчиненні правопорушення, пов'язаного з корупцією. Він може бути позбавлений посади судді.

Про це повідомила прес-служба Центру протидії корупції.

"Київський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції та остаточно підтвердив вину Всеволода Князєва у справі про оренду квартири в центрі Києва на 133 квадратні метри за одну тисячу гривень", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що йому призначити штраф розміром 2 550 гривні з конфіскацією подарунка в 906 600 гривень. Рішення апеляційного суду остаточне та оскарженню не підлягає.

Оскільки Князєва визнали винним у вчиненні правопорушення пов'язаного із корупцією, його також мають звільнити із посади судді. Сам екс-голова ВСУ дане рішення Київського апеляційного суду наразі не коментував.

Варто зазначити, що минулого року НАЗК склало на Князєва протокол за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Він декілька років орендував квартиру в центрі столиці за аномально низькою ціною. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди була цим незаконним подарунком.

Нагадаємо, колишній голова Верховного Суду Всеволод Князєв 31 січня вийшов зі слідчого ізолятора. За нього внесли заставу в понад 18 мільйонів гривень. 4 березня його справу було скеровано до суду. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.03.2024 21:30