Фото: "Вікіпедія"

Експерт назвав кількість ракет Taurus, яку Україна може отримати від Німеччини

На сьогодні вже є політичне рішення з боку Бундестагу про передачу далекобійних ракет Taurus. Остаточний вердикт за канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Вже є політичне рішення з боку Бундестагу про передачу далекобійної зброї Україні. Тепер це має підписати канцлер, йдеться про ракети Taurus. Тобто політичні шальки вже злились на користь такого рішення, і зараз все буде залежати від Шольца. Розуміємо, що ця політична складова виглядає цілком позитивно, але ще є й технічна компонента, яка пов'язана з очікуванням й використанням ракет Taurus", — наголосив Згурець.

Водночас, за словами фахівця, на сьогодні Німеччина має близько 500 таких ракет з дальністю польоту від 300 до 500 кілометрів. Проте половина з них, перебуває у небоєздатному стані.

"У німців близько 500 таких ракет. Вони заявляли про те, що 250 перебувають у небоєздатному стані, а 250 можна переробити й відновити. І це той максимальний показник ракет, які ми можемо отримати від Німеччини, хоча їх може бути й менше. Німецькі політики й частково військові заявляли про те, що треба розв'язати питання щодо програмування цих ракет, але це дивно. Тому що йдеться про те, щоб вони не літали далі ніж 300 кілометрів, і було питання: чи можна завдавати ударів по РФ. Сподіваюсь, що на тлі заяв Генсека НАТО це питання вже знято", — наголосив Згурець. 

Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, раніше керівник компанії Йоахім Кнопф, яка виробляє ракети Taurus, заявив, що оборонна промисловість Німеччини зможе оперативно поповнити запаси ракет Taurus у разі їх постачання Україні.

Водночас 22 лютого парламент Німеччини не підтримав пропозицію опозиції схвалити резолюцію з вимогою до уряду надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. "За" постачання висловилися 182 депутатів, "проти" — 480.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 12:47