Фото: Міноборони РФ

Електронні повістки та закриття кордонів: у Росії ввели нові правила для військовозобов'язаних

Держдума Росії на пленарному засіданні 11 березня ухвалила у другому читанні поправку про обмеження на виїзд з країни для громадян, які підлягають призову на військову службу. Покинути Росію не можна буде з дня отримання ними повістки та до явки у військкомат.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Окрім цього, Держдума прийняла поправки про створення єдиного реєстру військовозобов'язаних та можливості дублювати звичайні повістки електронними. Закон покликаний виправити недоліки у системі військового обліку, виявлені минулого року.

Росіянам, які підлягають призову на військову службу, як і раніше, вручатимуть паперові повістки, але тепер їх можна буде розсилати й рекомендованими листами. Такий порядок денний буде вважатися врученим і в тому випадку, якщо громадянин відмовиться його отримувати.

Традиційні повістки дублюватимуть електронними. Їх вважатимуть врученими з моменту "розміщення в особистому кабінеті громадянина на відповідному інформаційному ресурсі, в інформаційній системі". Паперові та електронні повістки матимуть однакову юридичну силу.

Нагадаємо, російські загарбники для війни в Україні мобілізували 300 тисяч солдатів. Це стало наслідком значних втрат та постійних дезертирств. Продовження мобілізаційних заходів і, як наслідок, колосальних безповоротних втрат вбитими та пораненими викликає чимало проблем всередині самої Росії.

Також за даними української розвідки, у межах прихованої мобілізації щомісяця Росії вдається додатково мобілізувати приблизно 20 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2023 17:42