Фото: Офіс президента України

Ердоган отримав від Зеленського список українських полонених: там присутні кримські татари

Під час візиту до Стамбулу 8 березня президент Володимир Зеленський передав турецькому лідеру Реджепу Тайїпу Ердогану список українських полонених, яких утримує Російська Федерація. У переліку присутні репресовані кримські татари.

Про це повідомив Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з главою Туреччини.

Зеленський висловив подяку Ердогану за зусилля щодо звільнення українців з російського полону. Він наголосив, що завдяки посередництву Туреччини Києву вдалося досягти значних гуманітарних результатів.

"Передав сьогодні список громадян України, зокрема кримських татар, які були репресовані Росією та утримуються в тюрмах і таборах, у надзвичайно жорстоких умовах", — йдеться у заяві Зеленського.

Український президент підкреслив, що "маємо звільнити всіх, і військових, і цивільних, і тих, хто потрапив у полон під час захисту свого народу". А також тих, хто "зазнає репресій тільки через те, ким вони є", такі як Наріман Джелял, Леніє Умєрова, Сервер Мустафаєв та інші.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що 8 березня було підписано угоду, яка спрощує торгівлю України й Туреччини, а також усуває перешкоди для бізнесу.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина хоче запросити представників Російської Федерації на потенційний мирний саміт щодо війни в Україні. Водночас президенту Володимиру Зеленському не сподобалась така ініціатива Анкари.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 22:42