Фото: dia.dp.gov.ua

Естонія виділяє Україні новий пакет військової допомоги на 20 млн євро: яку зброю він міститиме

Уряд Естонії ухвалив рішення надати Україні новий пакет військової допомоги. Його вартість становить 20 мільйонів євро.

Про це повідомило Міністерство оборони Естонії.

Про це рішення заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час зустрічі з українським колегою Рустемом Умеровим у четвер, 21 березня, у Києві. Зокрема, у цьому пакеті допомоги будуть артилерійські боєприпаси, які необхідні для протидії російській агресії.

"У комплект входять протитанкові гармати, вибухівка, різні види артилерійських боєприпасів, протигази, снайперське спорядження, боєприпаси меншого калібру тощо. Ми склали цей пакет, зосереджуючись на тому, щоб забезпечити максимальну вигоду для України, і водночас переконатися, що не зменшити готовність оборони Естонії", — зазначив міністр оборони Естонії.

Також цей пакет допомоги містить снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Поповнення внеску Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість не називають з міркувань безпеки.

"Огляд, який дав нам міністр оборони Умеров щодо ситуації на полі бою, підтвердив, що цей пакет дуже потрібен. Але це також чітко показало, що Україні, рухаючись до літа, потрібно насамперед: боєприпаси, усі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби", — наголосив Певкур.

Варто зазначити, що раніше Естонія постачала в Україну протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, польові госпіталі, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту та сухі пайки.

Нагадаємо, 19 березня Україна почала переговорний процес з Естонією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 16:40