Фото: Офіс президента

Україна та Естонія почали переговори щодо безпекової угоди

У вівторок, 19 березня, Україна почала переговорний процес з Естонією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомив Офіс президента України.

Зазначається, що українську делегацію очолює керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак. Проте сьогоднішні переговори провів заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Водночас естонську делегацію очолила заступниця міністра закордонних справ Кюлліке Сілласте-Еллінг. За даними ОП, наразі сторони розпочали роботу над проектом угоди та узгодили графік подальших переговорів.

"Важливо укласти сильні безпекові угоди з усіма країнами Балтії, які надають нам величезну — у співвідношенні до свого ВВП — допомогу. Оскільки Естонія, Латвія та Литва також межують з агресором, наші безпекові зобов’язання однозначно мають бути обопільними", — наголосив Жовква.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Естонія планує підписати з Україною угоду про гарантії безпеки в межах декларації лідерів "Групи семи". Вона була ухвалена на саміті НАТО у Вільнюсі.

Додамо, 14 березня Україна розпочала переговори з Латвією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. У ході перемовин сторони окреслили зміст угоди, її ключові елементи й тематичні блоки. До того ж було узгоджено графік подальших переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 17:58