Швидка допомога. Фото ілюстративне. Джерело: err.ee

Естонія відправила в Україну медичну допомогу: що увійшло в новий пакет

П'ять укомплектованих автомобілів швидкої допомоги та медичне обладнання отримала Україна від Естонії. Таким виявився новий пакет гуманітарної допомоги від цієї балтійської країни, яка є нашим надійним союзником.

Про це повідомило видання ERR. Журналісти зазначили, що до списку переданого обладнання увійшли, зокрема, електричні аспіратори, дефібрилятори, обладнання для дозування та введення ліків, а також ноші, вакуумні медичні матраци тощо.

За словами головного лікаря Талліннської швидкої допомоги Рауля Адласа, загалом з моменту початку війни Таллінн відправив Києву 11 повністю укомплектованих автомобілів швидкої допомоги.

Передані машини активно використовувалися Талліннською швидкою допомогою до 2023 року, але ще торік на заміну цим автомобілям придбали нові.

Також нещодавно стало відомо, що українські міста отримають від Європейського Союзу ще 68 великих генераторів для критичної інфраструктури.

До речі, на початку липня стало відомо, що Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси Mistral. Це зброя малого радіуса дії із запасом ракет-перехоплювачів.

Нагадаємо, що 23 липня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Естонії Крістеном Міхалом у перший день його роботи на посаді. Очільник української держави розповів, що Естонія — один із найпринциповіших союзників України. Зокрема, річна оборонна підтримка нашої держави з боку Естонії залишається на рівні 0,25% ВВП.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.08.2024 10:46