Фото: Telegram Денис Шмигаль

Фінансування безпеки і оборони: Шмигаль озвучив пріоритети держбюджету-2024

Кабінет Міністрів до 15 вересня подасть на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету України на 2024 рік. Основна увага буде приділена фінансуванню сфери оборони та безпеки.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

"До 15 вересня уряд ухвалить проект державного бюджету на 2024 рік. Його розробка вже на фінальній стадії. І пріоритетом номер один, як і цього року, буде сектор безпеки та оборони: техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди — все це максимально для нас важливо", — наголосив він.

За його словами, також акцент буде зроблений на зарплатах лікарів, вчителів та соціальних виплатах для населення.

"Плануємо наступного року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати, закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомога ВПО та інші виплати", — зазначив прем'єр.

Варто зазначити, що у проекті головного фінансового документа країни увага буде приділена й відновленню держави. 

"Для нас важливо продовжити та завершити проєкти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові", — розповів він.

Зокрема, прем'єр додав, що Україна скоро завершить третій квартал фінансового року.

"Увесь цей час вдавалося зберігати макрофінансову стабільність, акумулювати внутрішні та зовнішні ресурси, забезпечувати армію, виконувати соціальні зобов'язання, відновлювати нашу країну", — додав Шмигаль.

Також прем'єр-міністр зауважив, що у січні-серпні до загального фонду бюджету надійшло 1,6 трильйона гривень — це податки, акцизи, мито та гранти від наших партнерів.

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів повідомило, що у 2023 році виплати військовим становили третину від загального бюджету і стали найбільшою статтею видатків. За період з січня по липень на утримання бійців спрямували майже 520 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.09.2023 17:39