Фото: Міністерство оборони Фінляндії

Фінляндія вироблятиме вдвічі більше боєприпасів для допомоги Україні

У вівторок, 12 грудня, міністр оборони Фінляндії Антті Хякканен ухвалив рішення про збільшення потужностей для виробництва боєприпасів. Це потрібно для того, щоб посилити довгострокову підтримку України.

Про це повідомляє прес-служба фінського Міноборони.

"Рішення міністра дозволяє збільшити виробничі потужності більш ніж удвічі порівняно з нинішнім рівнем. Управління оборони зобов'язується інвестувати приблизно 24 мільйони євро в збільшення виробництва важких боєприпасів. Крім того, Міноборони бере на себе зобов’язання щодо довгострокових замовлень вітчизняної промисловості, що дає можливість для власних інвестицій", — йдеться у повідомленні.

Загальний обсяг інвестицій Міноборони Фінляндії та промисловості становитиме близько 120 мільйонів євро. 

"Нинішнє рішення значно збільшить потужності з виробництва важких боєприпасів у Фінляндії, що уможливить довгострокову підтримку України до 2030 років", — додали у відомстві.

За словами міністра оборони, збільшення виробництва має значне значення в європейському масштабі, а також зміцнює обороноздатність Фінляндії.

"Збільшення виробництва є значним у європейському масштабі, а також посилить обороноздатність Фінляндії", — заявив Хякканен.

У Міноборони Фінляндії підкреслюють, що виробництво боєприпасів у країні вже збільшилося в кілька разів в порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Крім того, з початку війни в Україні Міністерство оборони розмістило довгострокові замовлення на важкі боєприпаси у вітчизняній промисловості. Це дозволило вітчизняній промисловості найняти додатковий персонал і збільшити обсяги виробництва боєприпасів на існуючих потужностях", — додав очільник відомства.

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що Фінляндія планує збільшити допомогу для України 2024 року. Уряд країни вніс до парламенту відповідну пропозицію щодо доповнення проекту бюджету. Він пропонує збільшити на 95,7 мільйона євро граничний обсяг закупівель матеріальних засобів для Сил оборони України на період 2024-2028 років для покриття витрат на заміну закупівель 19 комплекту обладнання для України. За даними уряду, бюджетні наслідки на 2024 рік становитимуть 20,7 мільйона євро, внаслідок чого стелю мандата доведуть до 1 451 мільйона євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 19:40