Фото: МЗС Фінляндії

Фінляндія заборонить росіянам купувати нерухомість: заява міністра оборони

У Фінляндії росіянам заборонять укладати угоди з нерухомості. Уряд планує прийняти кілька законодавчих проектів.

Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, пише Helsingin Sanomat. 

За словами урядовця, буде посилена перевірка транзакцій. Також один із проектів полягає в тому, що закон може втрутитися сильніше, ніж зараз, якщо компанії продадуть щось критичне Росії.

"Оцінка операцій з нерухомістю з громадянами країнами за межами ЄС, зокрема з росіянами була переглянута. Протягом зими буде оцінена можливість повної заборони цих угод або значних додаткових обмежень. Щоб не сталося так, як тоді, коли з'ясувалося, що росіяни володіють Гельсінською верф'ю або чимось іншим", — сказав Хяккянен.

Нагадаємо, 3 жовтня Фінляндія офіційно закрила Генеральне консульство в Росії. Дипломатичне відомство в Санкт-Петербурзі було одним із найбільших у мережі фінських посольств. Офісна будівля Генерального консульства, як і раніше, належатиме Фінляндії.

Відомо, що 10 жовтня фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland повідомив про перекриття газогону Balticconnector між Естонією та Фінляндією через витік газу. Керівництво Фінляндії припускає, що за інцидентом може стояти Росія. Розслідуванням займаються фінські Сили оборони.

На причетність РФ вказує те, що російські судна помічали поблизу фінського узбережжя — ймовірно, вони визначали їхнє місцеперебування. Крім того, пошкодження виявили в телекомунікаційному кабелі між Фінляндією та Естонією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2023 21:59