Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Фото: RadioFrance

Франція не відправлятиме в Україну свої війська, — голова МЗС

Французькі війська не братимуть участь у військових діях на території України. Водночас Париж дотримується концепції "перемогти Росію, не ведучи війни з Росією".

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, повідомляє France TV.

Посадовець згадав заяву Еммануеля Макрона, висловлену у понеділок, 26 лютого, про можливість введення західних військ в Україну. На думку міністра, ці слова вони були частиною "стратегічної двозначності", але дозволили Парижу бути "на правильному боці історії". Втім, Сежурне стверджує, що Париж не відправлятиме "жодних бойових військ".

"Французи не помиратимуть за Україну", наголосив він.

Сежурне нагадав про "чіткі рамки", встановлені Францією, а саме: "перемогти Росію, не ведучи війни з Росією", "не дати Росії перемогти, не ведучи війни" з Москвою.

"Рамки, встановлені президентом Республіки, посилають дуже чіткий сигнал Росії, що ми не відмовимося від боротьби з українцями", додав він.

Також Сежурне висловив впевненість, що агресія Росії пошириться і на інші країни.

"У нас є інформація [згідно з якою] Росія не зупиниться на досягнутому", — сказав міністр, додавши при цьому, що має на увазі ситуацію в Молдові, де наприкінці лютого сепаратисти з Придністров’я попросили захисту у Москви.

Нагадаємо, громадяни Франції не підтримують свого президента Еммануеля Макрона, який нещодавно заявив про можливе введення військ НАТО чи окремих західних країн до України в майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 16:15