Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Гаряче засідання Радбезу ООН: глава МЗС Польщі порівняв росіян із нацистами

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив під час засідання Ради безпеки ООН, що Російська Федерація скоює злочин геноциду, викрадаючи дітей на тимчасово захоплених українських територіях. Він порівняв росіян із нацистами часів Другої світової війни. 

Про це повідомляє "Укрінформ".

Сікорський під час спілкування із послом РФ в ООН Василем Небензею спростував кілька брехливих заяв російських дипломатів, які були озвучені раніше. Зокрема, росіяни повідомляли, що вони не бомблять цивільні об’єкти на українській території.

"Це друга брехня", — сказав Сікорський. Він розповів про свою нещодавню поїздку до Львова, де ракета РФ влучила в житловий будинок, внаслідок чого загинули діти.

Також польський дипломат наголосив, що росіяни викрадають українських дітей і перевозять їх до Росії.

"Там їм промивають мізки, щоб позбавити спогадів і національної ідентичності", — йдеться у заяві Сікорського.

Глава МЗС Польщі нагадав, що ООН визнає ці дії воєнним злочином, а Міжнародний кримінальний суд видав у жовтні 2022 року ордер на арешт глави Кремля Володимира Путіна.

"Чим те, що ви робите з викраденими українськими дітьми, відрізняється від того, що німецькі нацисти робили з вашими й нашими дітьми?" — запитав Сікорський у Небензі, підкресливши, що "викрадення дітей в інших країнах рівнозначне геноциду, як нещодавно підтвердила Парламентська асамблея Ради Європи".

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що війна в Україні закінчиться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що вторгнення було помилкою. Втім, наразі диктатор ще не дійшов такого висновку. За словами очільника польського МЗС, причиною для зупинення війни було б відведення військ на ті межі, які є міжнародно визнаними кордонами обох держав.

Нагадаємо, раніше Сікорський заявляв, що окупований росіянами Крим необхідно передати під мандат Організації Об'єднаних Націй, щоб там змогли провести референдум. За його словами, півострів має важливе стратегічне значення для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 07:22