Фото: МАГАТЕ

Глава МАГАТЕ раптово відклав поїздку на ЗАЕС: названо причину

Через безпекові моменти очільник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі відклав заплановану раніше на середу поїздку на Запорізьку АЕС. Це викликано можливими ризиками, викликаними підривом Російською Федерацією Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомляє The Guardian.

Подорож відкладена "доки подорожувати не стане безпечніше", повідомляє високопоставлений український урядовець. За його словами, візит буде відкладено на "кілька годин".

"Він чекає, щоб мати можливість безпечно подорожувати", — заявив український посадовець. Варто відзначити, що чиновник не назвав конкретний час, коли Гроссі прибуде на ЗАЕС.

Як пише The Guardian, глава МАГАТЕ відвідає станцію у четвер.

Нагадаємо, у МАГАТЕ озвучили ризики для Запорізької АЕС через підрив дамби на Каховському водосховищі.

Українська розвідка вважає, що російські терористи довго готувалися до підриву Каховської гідроелектростанції. Причетність Москви до теракту беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації. 

Також ми писали, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії. Нині вони під виглядом цивільних намагаються "евакуюватися" на правий берег Дніпра Херсонщини.

Руйнування греблі Каховської ГЕС суттєво змінює географію і топографію херсонської ділянки фронту на півдні України. Затоплення зруйнували багато укріплень першої лінії оборони росіян на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 12:57