Фото: "Укрінформ"

Голова МЗС Данії приїхав до України та серед ночі спускався в укриття

Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен приїхав з візитом в Україну. Цієї ночі політик мусив спускатися в укриття через повітряну тривогу.

На власній сторінці в Instagram дипломат розповів, що відвідує Україну вже вчетверте за свій час роботи на посаді міністра закордонних справ.

"Сьогодні я четвертий раз в Україні у ролі глави МЗС Данії. Відпочити не дуже вдалося, тому що серед ночі була повітряна тривога і нам довелось спуститися в укриття у готелі", — наголосив Расмуссен.

Водночас прес-служба МЗС Данії заявила, що Рассмусен у ході візиту анонсував фінансову підтримку для боротьби з корупцією в країні.

"Ще до незаконного вторгнення Росії Україна досягла значного прогресу в боротьбі з корупцією, і навіть під час війни в країні вдалося продовжити позитивний розвиток. Але є ще сфери для вдосконалення, і для мрій України про ЄС дуже важливо, щоб ми допомогли їй досягти своїх цілей", — заявив міністр.

Наголошується, що програма зосереджена на сприянні прозорості та доброчесності у відновленні Миколаєва через тісну співпрацю з міським головою та його командою. Зокрема, планується розробити найкращі практики щодо реконструкції Миколаєва, які в майбутньому можуть бути використані й в інших містах України.

Зустріч із Дмитром Кулебою

За інформацією данського МЗС, Ларс Люкке Расмуссен провів зустріч зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. Дипломати обговорили, як Данія та Україна можуть надалі розвивати співпрацю щодо Миколаєва і як Копенгаген може продовжувати підтримувати Київ у боротьбі з російською агресією.

"Україна все ще бореться за свободу і безпеку всієї Європи. Ми повинні підтримати її в цьому, саме тому ми є однією з країн, які надають найбільшу підтримку Україні порівняно з нашими розмірами. Ми несемо особливу відповідальність за відбудову Миколаєва, і з відкриттям посольського офісу в місті ми можемо зробити зусилля з відбудови більш ефективними", — заявив голова МЗС Данії.

Нагадаємо, Данія виділить Києву 13,3 мільйона доларів. Кошти спрямують на проекти з підтримки розвитку кібербезпеки та оборони Збройних сил України та Міністерства оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.01.2024 17:11