Фото: ukraina.info

Готівку не приймають: "Укрпошта" змінила правила оплати за посилки для ФОПів

З п'ятниці, 30 серпня, компанія "Укрпошта" припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою. Такі зміни обумовлені рішенням Національного банку України.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Відповідно до "Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні", внесених Постановою Правління НБУ від 23 серпня 2024 року №100, заборонена виплата переказів післяплати готівкою фізичним особам-підприємцям (ФОП). Перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОП", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, суб’єкти господарювання здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівковий виторг, так і коштами, одержаними у надавачів платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до надавачів платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб’єктів господарювання.

"Отже, з 30 серпня 2024 року згідно з законодавством "Укрпошта" припиняє приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є фізичні особи-підприємці. Усі послуги, надані до цієї дати, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття відправлення", — наголосили у прес-службі компанії.

Нагадаємо, у липні Державний поштовий оператор "Укрпошта" підвищив тарифи на відправлення посилок. Зміни пов'язують зі зростанням вартості електроенергії, палива та комунальних послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.09.2024 12:16