Фото: hromadske.radio

Говоритимуть про НАТО та Україну: Байден у Білому домі проведе зустріч зі Штайнмаєром

У п'ятницю, 6 жовтня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у Білому домі проведе зустріч з главою Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це повідомляє ReutersЗа даними видання, президент країн зустрінуться аби відзначити німецько-американський день. Також вони обговорять ряд важливих питань.

На порядку денному стоять питання продовження комунікації на рівні НАТО щодо захисту демократичних цінностей та спільного зобов'язання підтримувати Україну у війні проти Російської Федерації.

Кошти США для України

Палата представників Конгресу США 28 вересня проголосувала за виділення Україні 300 мільйонів доларів. Ці кошти були вилучені з проекту оборонного бюджету країни, й за їхнє ухвалення голосували окремо.

Конгрес США 30 вересня ухвалив законопроект про тимчасовий бюджет. Це було необхідно для того, щоби не допустити шатдауну уряду. До змісту законопроекту не увійшло нове фінансування допомоги Україні. Це питання хочуть розглянути окремо. Основний законопроект про бюджет у США не могли затвердити у передбачені терміни, оскільки частина республіканців вимагала урізати, на їхню думку, зайві витрати.

Президент Байден закликав конгресменів "припинити ігри" та затвердити допомогу Україні. З закликом виділити кошти на ці потреби виступив і Держдеп. 

Загалом адміністрація має намір Джо Байдена отримати "добро" на пакет сумою понад 40 мільярдів доларів, з якого близько 24 мільярди доларів мають бути виділені Україні.

Нагадаємо, у Євросоюзі заявили, що збільшать підтримку України, однак не зможуть повністю замінити у цьому плані США.

Своєю чергою адміністрація американського лідера Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для надсилання додаткової військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.10.2023 09:05