Поліція біля подвір'я депутата, куди кинули гранату. Джерело: поліція в Закарпатській області

Граната для депутата: на Закарпатті невідомий кинув вибухівку на подвір’я обранця з облради

У Мукачеві в ніч на вівторок, 23 січня, невідомий кинув гранату на подвірʼя депутата Закарпатської обласної ради. Поліція розслідує обставини події.

Про це повідомив відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

"Сьогодні близько 4-ої години ранку на головний пульт центрального спостереження поліції охорони надійшов сигнал "тривога" з одного з обʼєктів, а саме з приватного будинку в Мукачеві", — йдеться в повідомленні.

На місце негайно прибув наряд поліції. Зʼясувалося, що господар помешкання — депутат Закарпатської обласної ради. "Тривожну кнопку" натиснув охоронець, який почув звук вибуху на подвірʼї.

"На місце додатково прибула слідчо-оперативна група Мукачівського районного управління поліції та криміналістична лабораторія Головного управління Нацполіції в Закарпатській області", — додали правоохоронці.

Вони зʼясували, що на територію двору невідома особа закинула гранату. Внаслідок вибуху ніхто з людей не постраждав. Огляд місця події наразі триває. Оперативники працюють над розкриттям цього злочину та затриманням підозрюваного.

Слідчі кваліфікували подію за відповідною статтею Кримінального кодексу України — "Умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом вибуху". Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Депутат Сергій Батрин, який скоїв 15 грудня 2023 року теракт в Керецьківській сільській раді, може отримати довічне ув'язнення. Причина тому — загибель ще однієї людини внаслідок інциденту, 47-річного позафракційного депутата та начальника відділу місцевого ЦНАПу Мирослава Нитки. Таким чином кількість загиблих унаслідок теракту на сесії Керецьківської сільської ради на Закарпатті зросла до двох осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.01.2024 11:30