Фото ілюстративне зі соцмереж

Громадян України віком 25+ викликатимуть у ТЦК для перевірки, — Генштаб

Територіальні центри комплектування викликатимуть громадян, які перебували на військовому обліку призовників і досягнули 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду й оформлення відповідних військово-облікових документів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Там нагадали, що президент України підписав закон щодо зменшення з 27 до 25 років віку перебування громадян на військовому обліку призовників. Зокрема, громадяни, які досягнули 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

"З набранням чинності вищезазначеним Законом України територіальні центри комплектування здійснюватимуть виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників і досягнули 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду й оформлення відповідних військово-облікових документів", — пояснили у Генштабі.

Там також зазначили, що вдосконалення організації військового обліку призовників здійснюється в контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов'язку із захисту Батьківщини.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю виданню ERR, що українська армія наразі не потребує 500 тисяч людей. Мобілізація в Україні буде набагато м'якшою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 17:20